Tiden var år 1988 at vores første lærling i Køge Tømrer- og snedkerfirma blev udlært tømrersvend.

Svendeprøverne er næsten de samme i dag som dengang, men ellers har tiderne ændret mange ting - punkter som arbejdsmiljø og sikkerhed har i den grad ændret vores hverdag.

Tømrerfaget har fået rigtig mange forskellige materialer ind i jobbeskrivelsen som vi skal kunne håndtere. Bindingsværk er der desværre ikke så meget tilbage af i vores hverdage, som nu primært består at montage af stålplader og gipsvægge, træbeton lofter og linoleumsgulve, plast- og aluvinduer/-døre samt, eternittage og betontagsten.

I kombination med vores snedkere har vi heldigvis stadig trægulve med fodpaneler, køkkener, indvendige døre med indfatninger i træ.

Og tømrerne har stadig glæde at tagkonstruktioner og lette facadebeklædninger i fagets udgangspunkt: Træet.

Vi har i firmaets virken udlært 20 lærlinge igennem vores hverdag, hvor vi helst har lærlinge som både er 1., 2., og 3. års lærlinge så de kan lære af hinanden, samt de roterer mellem svendene og får dermed vidt forskellige opgaver og måder at udføre disse på. Denne sammensætning af lærlingene og forskellige svende, skaber robuste medarbejdere som hver især får sig en komplet uddannelse og som selv kan løse de fleste opgaver når de en dag står med svendebrevet i hånden.

I det nostalgiske hjørne kan vi kigge tilbage på læretiden og svendestykkerne fra:

Anders Å, Mikkel N, Jonas B, Mads M, Jørn R, Morten Vester, Lars, Lasse G, Klaus, Emil, Kasper H, Jorgo, Christian V, Morten A, Martin B, Kim L, Jes, Mark, Bjarne P, Morten N, Peter A, Mikkel A, Victor, Simon, Joshua, Bøtcher,

Ilja bliver udlært til September 2024, mens vi har Christian midtvejs på EUX- linjen, samt Malthe som yngste lærling pt.

Vi ser det som et socialt ansvar at uddanne så mange unge mennesker som muligt.

Ansøgninger til os bedes i fremsende på job@ktfirma.dk